|
Сторінка 1 з 1
|
| Автор |
Повідомлення |
yurchyk
|
 Багатотисячні студентські протести у Баварії
Хтось брав участь? Чи СУСН долучився якось до акції?
Німецька молодь цього тижня вийшла на вулиці баварських міст. Студенти вимагають скасувати плату за навчання. В акціях протесту взяло участь близько 13 тисяч осіб.
Два роки тому в багатьох німецьких університетах почали стягувати гроші за навчання. Як правило, йдеться про 500 євро за семестр. Відтоді молодь регулярно протестує. Цього тижня "на барикади" вийшли студенти в Баварії. Демонстрації відбулися по всій федеральній землі. За даними спілки "Навчатися без зборів", яка провела акції, в протестах взяло участь загалом 13 тисяч студентів.
Запровадження платного навчання має негативні наслідки передусім для малозабезпечених родин, оскільки стягування грошей є для дітей з таких сімей серйозним бар’єром у доступі до вищої освіти, заявляють організатори протестів. Баварське міністерство науки й освіти, однак, відкинуло такі закиди. Чиновники вказують на те, що система стягування грошей за навчання є соціально виваженою і містить низку винятків.
Cтуденти були не одні, коли виступали зі своїми вимогами. Вони отримали підтримку німецьких політиків. Члени опозиційної фракції соціал-демократів у земельному парламенті Баварії влаштували перед будівлею ландтагу також акцію протесту за скасування "університетських поборів". Моральна підтримка надійшла й від профспілок працівників освіти й науки, які теж піддали критиці запроваджене в Німеччині платне навчання.
http://unistudy.org.ua/articles.htm?id=653
_________________ "Бо нива — ця моя! Тут я почну зажинок,
Бо кращий урожай не жде мене ніде,
Бо тисяча доріг, мільйон вузьких стежинок
Мене на ниву батьківську веде... "(В.Симоненко)
|
| вівторок, 19 травня, 2009 02:08 |
|
 |
Milli-lilli
|
Деякі СУСНики взяли участь у тисячних студентських DEMOs як минулого семестру, так і цього  Після минулосеместрових страйків плата за навчання зменшилась аж на "50" Євро. Але все-таки...
|
| субота, 23 травня, 2009 21:49 |
|
 |
Paschen
|
наскільки мені відомо, у цьогорічній демонстрації у Мюнхени приймали участь також і члени управи
|
| неділя, 24 травня, 2009 22:53 |
|
 |
yurchyk
|
Шановні друзі, я думаю СУСН повинен офіційно підтримати починання.
Наприклад перекладом сайту на Украінську мову:
http://www.bildungsstreik2009.de/
Пропоную розглянути це на засіданні Управи.
|
| понеділок, 08 червня, 2009 12:57 |
|
 |
ksi
|
yurchyk написав:Шановні друзі, я думаю СУСН повинен офіційно підтримати починання.
навіщо перекладати?
для людей з України ця інформація не актуальна, решта хто тут мешкає "повинні були б зрозуміти" - якщо хтось не розуміє то пропоную почати з вивчення німецкої  ))
|
| вівторок, 09 червня, 2009 14:59 |
|
 |
yurchyk
|
ksi написав:yurchyk написав:Шановні друзі, я думаю СУСН повинен офіційно підтримати починання.
навіщо перекладати?
для людей з України ця інформація не актуальна, решта хто тут мешкає "повинні були б зрозуміти" - якщо хтось не розуміє то пропоную почати з вивчення німецкої ))
Ну чомусь іспанці, англійці і болгари переклали.
Принаймні звернення стосується багато ширшої аудиторії ніж студенти і читають не лише ті хто тут навчаються. Ай репортери і українські також.
|
| вівторок, 09 червня, 2009 20:53 |
|
 |
ksi
|
yurchyk написав:ksi написав:yurchyk написав:Шановні друзі, я думаю СУСН повинен офіційно підтримати починання.
навіщо перекладати?
для людей з України ця інформація не актуальна, решта хто тут мешкає "повинні були б зрозуміти" - якщо хтось не розуміє то пропоную почати з вивчення німецкої ))
Ну чомусь іспанці, англійці і болгари переклали.
Принаймні звернення стосується багато ширшої аудиторії ніж студенти і читають не лише ті хто тут навчаються. Ай репортери і українські також.
ну от ми маєм перекласти бо всі решта переклали? скучна логіка!
навіщо?
перекласти таку сторінку це як кажуть в народі "не два пальці обісцяти" і з боку часу і мовних кваліфікацій. буде попит на українську версію? який?
українські репортери, які моніторять німецьку прессу мають відповідну освіту, та чи підійде їм переклад зроблений студентами???
от якби ви розпочали проект "я перекладаю сайт порібна допомога" - можливо щось з місця б і зрушило, а так будемо лише спостерігати як кожен вважає що це стосуєтся не його....
|
| середа, 10 червня, 2009 14:50 |
|
 |
yurchyk
|
Вже переkладено  не хвилюйтеся. йшлося не про всю сторінку а лише про звернення. Дякуємо користувачу Shtuchka
Цитата:Заклик до освітнього страйку 2009
Теперішній стан речей та розвиток в системі освіти - просто неприйнятні. У цілому світі зміни у всіх сферах життя відбуваються не стільки заради загального блага, скільки підпорядковуються так званим законам ринку. Уже декілька років у фокус таких „реформ” потрапила й система освіти: Плата за навчання та приватизація уражають нас усіх.
Фінансова та економічна кризи чітко показали, що зорієнтовані на конкуренцію критерії прийняття рішень можуть мати згубні наслідки. У багатьох країнах люди протестують проти цього, як, наприклад, у Мексиці, Іспанії, Італії, Франції та Греції. У цьому міжнародному контексті знаходиться освітній страйк 2009 року.
Тривалий протест проти плати за навчання та згортання соцільних програм останніх років мало повпливали на відповідальних осіб у масмедіа, економіці та політиці. Тому ми закликаємо, використати наші демократичні права у формі загально-німецького освітнього страйку. Тут матимуть місце плюралістичні форми акції, такі як демонстрації, блокади, окупації. Впродовж тижня з 15 по 19 черня 2009 ми разом з учнями шкіл страйкуватимемо по цілій Німеччині. Ми прагнемо об’єднатись з іншими соціальними групами, такими, як профспілки та соціальні рухи, яких ми запрошуємо долучитись до нашої акції протесту, оскільки ця політика зачіпає нас усюди: у вищому навчальному закладі, в школі, на підприємстві.
Освітній страйк має на меті спонукати до дискусії про майбутнє сфери освіти. Окрім цього повинні бути показані та запроваджені можливості прогресивної та рівноправної оствітньої та соціальної політики. Впливові значних політичних та економічних інтересів в сфері освіти ми протиставлємо наші альтернативи:
• самостійне визначення навчання та життя замість нав’язування жорстких часових рамок, тиску успішності та конкуренції;
• вільний доступ до освіти та відміна будь-якої плати за навчання;
• соціальне фінансування системи освіти без впливу економіки зокрема на навчальні програми, структури навчання та надання місць;
• демократизація та посилення спів- та самоврядування у всіх освітніх закладах.
Ми, група проекту „Освітній страйк 2009“ закликаємо до створення регіональних та місцевих коаліцій. Зробіть свій внесок у наше загально-німецькі планування: Інша система освіти є можливою й терміново необхідною!
|
| п'ятниця, 12 червня, 2009 11:59 |
|
 |
pasoleg
|
yurchyk написав:Шановні друзі, я думаю СУСН повинен офіційно підтримати починання.
думаю, було би правильніше зробити голосування? А може не всі підтримують акцію протесту?
_________________ Бабло перемагає зло!
|
| неділя, 14 червня, 2009 20:31 |
|
 |
yurchyk
|
Ми закликаємо лише не бути байдужими, йти чи не й ти на акції це справа приватна, а голосували люди коли обирали управу
|
| неділя, 14 червня, 2009 20:58 |
|
 |
|
|
Cьогодні: п'ятниця, 03 вересня, 2010 05:59 | Ваш часовий пояс: GMT + 1 Година
|
Сторінка 1 з 1
|
Ви не можете писати нові повідомлення в цю тему Ви не можете відповідати на теми у цьому форумі Ви не можете редагувати ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете видаляти ваші повідомлення у цьому форумі Ви не можете голосувати у цьому форумі Ви можете приєднувати додатки у цьому форумі Ви можете зберігати додатки з цього форуму
|
|
|